Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148 Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160 Så håller ni lågan vid liv när ni har blivit föräldrar - World Of Bliss

Så håller ni lågan vid liv när ni har blivit föräldrar

lust cinema, sex, erotik, för kvinnor, erotiska filmer, porr, knulla

Första barnet är som man så ofta hör, den största omställningen och när man inte ens har tid för att gå på toaletten eller laga middag längre, hur ska man då hitta tid för varandra? Bland blöjbyten, amning och nattningar är det svårt att hitta tid eller ens lust. Men det är inte så omöjligt som det kan kännas.

Tyvärr finns det allt för många myter om hur förhållandet “kommer” att bli när första barnet anländer. Man tappar bort varandra, samlivet försvinner helt, båda är trötta och man bråkar hela tiden. Man förbereds på det allra värsta och börjar ana att man offrade sitt sexliv – eller kanske till och med förhållandet – när man valde att skaffa barn.

Detta är just myter. För ingen kan berätta hur livet blir när barnet kommer eftersom det är olika för alla. Det handlar mycket om huruvida barnet är friskt och så vidare men ännu mer om hur man själv är och hur förhållandet är. Kanske ännu mer om vilken inställning man har. Sanningen är att det är lättare än man tror att hitta tid för varandra och hålla kärleken vid liv.

Första tiden sover bebisen upp till 20 timmar per dygn. Visserligen behövs det mat varannan eller var tredje timme men en bebis är aldrig vaken särskilt långa stunder. I början finns det alltså gott om tid för snabbisar; tyvärr är det inte alla som kan utnyttja den tiden. För många tar det flera månader att läka och bli redo.

Då kan man istället utnyttja den tiden till att bara vara med varandra. Att kramas och pussas är minst lika viktigt som sex, speciellt i en sådan situation som när man precis blivit föräldrar och allting är nytt och lite annorlunda.

Många föräldrar har också svårt att ta emot hjälp från andra så som från mor- och farföräldrar som så gärna lånar sitt barnbarn då och då. Finns den möjligheten så är det faktiskt ett utmärkt tillfälle för såväl lite extra välbehövlig sömn som en stund för närhet.

Här kommer några tips på hur ni hittar och tar tillvara på tiden:

  • Närhet behöver inte vara sex. Sov nära varandra (de nätter det inte ligger en bebis mellan), pussas, kramas och gosa. Passa även på att visa kärlek under dagen, ge en puss i förbifarten och en kram då och då.
  • Prata om sex. Visa för varandra att det inte är någonting som ni har gett upp för all framtid – planera vad ni ska göra när ni har möjlighet och ork. Bara för att visa, för såväl varandra som för er själva, att ni faktiskt kommer att ha sex igen.
  • Ta tillfällen som ges, även om ni kanske inte hinner fullfölja. Som småbarnsförälder kan man aldrig vara riktigt säker på att man inte kommer bli avbruten, så länge man är beredd på det så funkar det. Man får helt enkelt fortsätta när bebis somnat igen.
  • Kom ihåg att barn alltid behöver mer sömn än vuxna. De minsta sover middag, men även när de inte behöver göra det längre så sover de oftast tidigare än sina föräldrar. Mamma och pappa har alltså “egentid” varje kväll 😉
  • I början när allt kretsar kring barnet är det svårt att känna sig som något annat än mamma. Se till att redan tidigt lägga in stunder för egen tid. Så mamman får lite andrum, kan fylla på energidepån och hittar sig själv igen bortom mammarollen.
  • Se också till att tidigt lägga in egentid för parrelationen. Stunder då någon annan är med barnet så ni kan umgås som två vuxna individer och utan avbrott fokusera på varandra en stund.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews