Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148 Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160 Polygami – Tänk att leva med två män - World Of Bliss

Polygami – Tänk att leva med två män

Polygami – det låter så spännande och har alltid väckt min nyfikenhet. Hur gör de som lever i ett förhållande med två eller fler, som lever i ett polygamt förhållande? Hur ser deras vardagsliv ut, lever de ihop alla 3 (eller fyra eller hur många de nu är), är alla ihop (sexuellt) eller är en ihop med två men de två har inte sex med varandra? Det skiljer sig säkerligen, så klart åt mellan olika polygamirelationer. Men jag är så nyfiken på hur det kan vara.

Jag är väldigt nöjd i min kärleksrelation med enbart en (underbar) person och jag vet inte om jag skulle klara av att ha en polygamisk relation. Jag tror att jag skulle bli svartsjuk på den tid och uppmärksamhet som den andra fick. Vilket bara vittnar om mina egna osäkerhet så klart. Men jag beundrar de som lever i ett polygamiskt förhållande. Det låter så berikande, kärleksfullt och livsbejakande.

Nu tänker du kanske på muslimska månggiften, det är inte det jag syftar på. Jag tänker på “moderna” progressiva polygamirelationer där alla får vara med och bestämma och ta plats på lika villkor. I en artikel i Svenska Dagbladet läser jag “Att bigami är svårt att förena med den svenska synen på äktenskap och jämställdhet kommer knappast som en överraskning. Det är sannolikt också därför få vill tala om polygama äktenskap.” Oh my, snacka om att vi färgas av de glasögon vi tar på oss. Jag lämnar den muslimska månggiftes diskussionen där hän.

Polygami behöver inte handla om kvinnoförtryck det kan även vara ett uttryck för frigörelse från traditionella stereotypa relationsnormer. Varför skulle man bara kunna älska en person i rollen som livspartner? De flesta älskar ju många så som föräldrar, syskon, släkt, nära vänner, och alla de barn vi avlat fram eller som finns i vårt liv. Så visst har vi förmågan att älska fler. Det är samhället som har bestämt att vi bara kan älska en som vår äkta höft. Av ekonomiska själv var det i vårt samhälle traditionellt nödvändigt att vi gifte oss och bara med en. (Precis som man i muslimska samhällen löste ekonomiska problem genom att tillåta polygami). Idag finns inga ekonomiska hinder för att leva på andra vis än i äktenskap. Nu är det bara de samhälleliga normerna som behöver komma ikapp. I en jätte kort film på www.expressen.se berättar Martina om sitt liv med två män: Martina lever med två män. När jag sett filmen tänker jag bara: jag vill veta mera! Hej polygami!

Läs mera om polygami på Wikipedia.

Vad tycker du om polygami? Eller känner du några som eller lever du själv i en polygamirelation? Berätta!

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews