Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148 Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160 5 sätt att visa kärlek - World Of Bliss

5 sätt att visa kärlek

Det sägs att det finns 5 sätt att uttrycka sin kärlek på. Självklart finns det miljoner sätt att uttrycka sin kärlek på men det finns en teori som belyser fem specifika sätt. (”The five love languages”). Det handlar om på vilket sätt vi visar vår kärlek till vår partner och på vilket sätt han eller hon visar sin kärlek till dig. Vilka handlingar som du tycker är bevis på kärlek.

1. Fysisk närhet – du tycker om att visa din kärlek och att få kärleksbetygelser genom fysisk beröring. Kramar, kyssar, en beröring när ni passerar varandra hemma, en hand i din eller en arm om dig när ni är ute, en hand i ryggslutet när ni passerar genom en dörr, en smekning över kinden när ni sitter och pratar.

2. Ord – du tycker om att få höra eller bedyra din kärlek med bekräftande ord. Komplimanger, kärleksord, kärleksfulla meddelanden under dagen, uppmärksamhet uttalat i ord. Du är så fin, vad snygg du är i den tröjan, du har så vackra ögon, du gör mig så glad, du är så omtänksam, jag älskar att vakna bredvid dig, jag saknar dig, jag tänker på dig, jag älskar dig.

3. Presenter – för dig uttrycker sig kärlek i att ge eller få presenter. Att göra sig tankemödan och köpa något som passar just dig eller din partner. Att ha med en present från en resa. Att överraska med små presenter i vardagen. En liten inslagen överraskning på kudden vid läggdags. Din favoritchoklad i väskan när du kommer till jobbet.

4. Osjälviska handlingar – du känner att du får eller ger kärlek när du gör något för din partner. Det kan handla om att ta ta en omväg för att göra ett ärende åt den andra, att skjutsa eller hämta honom eller henne, att sätta upp en tavla, laga ett trasigt föremål, att tillaga en festmåltid, att tappa upp ett bad, servera ett glas vin och låta din partner få en stund kvalitetstid. Det handlar om att ge av sin egen tid och energi för sin partners välbefinnande.

5. Kvalitetstid – om detta är ditt kärleksspråk, tycker du att det är viktigt att du och din partner har egen tid ihop, att ni har fokus på varandra när ni umgås och att mobilen läggs undan när ni är ihop. Det kan även innebära att ni ger varandra lite extra uppmärksamhet när ni är i sällskap med andra. Så som ett kärleksfullt, bekräftande leende tvärs över bordet vid middagsbjudningen

Om du tycker att ord är det yttersta beviset på kärlek men din partner tycker att osjälviska handlingar är det finaste man kan ge då kan det uppstå skavsår. Du överöser din partner med komplimanger men får sällan några tillbaka. Du blir mer och mer frustrerad, besviken och känner dig kanske oälskad. Din partner å andra siden tycker att ord bara är ord och förstår inte varför du inte känner dig älskad. Han eller hon som gjorde x,y och z för dig och avsatte mängder med tid för ditt välbefinnande. För dig är det kanske så självklart att göra saker för varandra och du tänker inte på handlingarna som ett kärleksbevis. Du vill höra med ord hur mycket han uppskattar dig. Snacka om att ni hamnar i en dålig situation här. Det fina är att så snart ni blir varse varandras kärleksspråk så blir det så mycket enklare att förstå, se och ge.

Nästa gång kan du se/känna/förstå/höra att de saker han eller hon gör är hans eller hennes sätt att visa sin kärlek på. Som alltid: prata med varandra. Fråga din partner vilken av dessa uttryck som han eller hon mest känner som ett kärleksuttryck. Jämför, berätta, bemöt varandra om ni vill ha en ännu bättre relation. Eller strunta i det och lev kvar i era vaneföreställningar. Det är ditt liv, du väljer. 😉

Vill du läsa mer om ”The five love languages” följ denna länk.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews