Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148 Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160 Orgasm – myt och verklighet - World Of Bliss

Orgasm – myt och verklighet

Tjej som nyligen fått orgasm
Kvinna som just fått orgasm.

Ja, jag vet att det fokuseras en del i orgasmer i det jag skriver, och det kommer även i fortsättningen att göra det i mycket av det som kommer att skrivas av mig. Men vet ni, i alldeles för många år gick jag i tron om att jag inte kunde få orgasm, vare sig på egen hand eller med en partner. Jag hade tack och lov fel!
En dag bestämde jag mig för att nu fick det vara nog på det här, så jag låste in mig på toan och vägrade gå ut förrän jag hade hittat njutning och fått en orgasm. Då var jag över 30 år gammal, men kände mig pånyttfödd!

Det finns ett antal myter när det kommer till kvinnor och orgasm, några av dem ger jag er här:

Myt:
En orgasm är alltid en omvälvande upplevelse och det är något fel med en kvinna som inte kan få orgasm.

Verklighet:
En del kvinnor får orgasm utan att ens vara medvetna om det. Kanske känner du inte nödvändigtvis att musklerna i bäckenbotten kontraheras, men kan däremot känna en upphetsning som gör dig avslappnad och tillfredsställd, precis som en ”vanlig” orgasm. Vet du, det ÄR en orgasm!

Myt:
”Vanliga” kvinnor får orgasm genom samlag.

Verklighet:
Endast en tredjedel av alla kvinnor får orgasm regelbundet genom samlag. En tredjedel får orgasm genom samlag men behöver extra stimulering och en tredjedel får aldrig orgasm genom samlag men kan kan få det genom oral eller manuell stimulering. Att få orgasm på andra sätt än just under samlag är helt normalt, för en orgasm är en orgasm är en orgasm, oavsett på vilket sätt man tar sig dit! Och vet du, även män kan ha problem att komma vid vanligt samlag.

Myt:
Oförmågan att få en orgasm betyder att det är något som är fel. Antingen med dig eller med ditt förhållande.

Verklighet:
Har man tidigare kunnat få orgasm men inte längre får det att fungera kan det bero på ett medicinskt problem, eller bieffekter av något läkemedel man tar.

Har man däremot aldrig tidigare kunnat få orgasm, kan det bero på att man aldrig har lärt sig vilken typ av stimulering som man behöver och tänder på. Så utforska! Lek! Njut!

Myt:
Om man som kvinna inte kan få orgasm beror det på att ens älskare inte är bra nog.

Verklighet:
Även om det finns många sätt som ens partner kan hjälpa dig med att få orgasm så är det i slutänden du som är ansvarig för din sexuella njutning. Detta betyder givetvis inte att du inte ska involvera din partner. Men berätta vad du vill ha och vad som tänder dig! Kommunikation tjejer, kommunikation!

Myt:
En kvinna måste få en orgasm för att fullt ut kunna njuta av sex (denna myten är vanligare bland män än kvinnor).

Verklighet:
De flesta av oss kvinnor njuter av närhet och fysisk intimitet och är tillfredsställda även om vi inte, eller inte alltid, får en orgasm.

Vad kan du göra för att lättare kunna få orgasm?

Slappna av – Det blir inte bättre för att man försöker för mycket. Så slappna av och njut av din partner och intimiteten och fokusera inte på om det kommer att sluta i en orgasm eller inte.

Kommunicera – Din partner kan inte läsa dina tankar så kommunicera! Vad vill du? Vad tänder dig?

Uppmuntra – Om du och din partner gör något som får dig att njuta, berätta det! Fortsätt! Njut mer!

Njut – Om du är bekväm i din sexualitet är det också betydligt enklare att njuta av den. Du är värd detta!

Fantisera – En del kvinnor har svårt att koncentrera sig under tiden de har sex. Om det är så för dig så prova att fantisera om något sexigt och upphetsande!

Hetsa upp varandra – För en del par avslutas samlaget med att mannen får utlösning. Ofta är kvinnan fortfarande väldigt upphetsad och inte nödvändigtvis så sugen på att avsluta. Om det är så, be då din partner att fortsätta att stimulera dig, med fingrar eller oralt. Det är inte själviskt att be om det, tvärtom! Nu ger du din partner möjligheten att få tillfredsställa dig!

Förslag på böcker om orgasm:

  1. Orgasmboken: allt om konsten att få orgasm – Katerina Janouch (2007). 280 inspirerande tips, frågor och svar, intervjuer, idéer för ökad lust och tips om både förspel och samlagsställningar för både kvinnor och män i alla åldrar.
  2. Orgasmera mera – Ylva Franzén (2002). Konkret handledning och manualer för olika tekniker och är skriven på ett personligt sätt.
  3. For yourself: The Fulfillment of Female Sexuality – Lonnie Barbach (2000). Ett steg-för-steg program utvecklat av en erfaren sexterapeut. Skriven med värme och med en tilltalande enkelhet.
  4. L’orgasme au féminin – Christine L´Heureux, Montréal: L’Aurore (1979)

Bild hämtad från Wikipedia

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews