Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148 Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160 Lär ut onani i sexualundervisningen - World Of Bliss

Lär ut onani i sexualundervisningen

I Frankrike ska en anatomiskt korrekt 3D-bild av klitoris användas i sexualundervisningen från och med i höst. Den franska forskaren Odile Fillod har tagit fram en anatomiskt korrekt utskrivbar 3-D-bild av klitoris, fritt fram för vem som vill att ladda ner och skriva ut. – Det är viktigt att kvinnor har en mental bild av vad som faktiskt händer i kroppen när den stimuleras, säger Fillod till The Guardian.

Men hallå, självklart är det precis lika viktigt för män att veta hur klitoris ser ut och fungerar (även om Fillod eller The Guardian glömmer att nämna det). Och hallå, vem bryr sig om en mental bild av vad som händer i kroppen vid klitorisstimulans? Självklart menar nog Fillod egentligen att det är viktigt att kvinnor lär sig vad som händer i kroppen fysiskt när klitoris stimuleras. Vem skulle ta fram en 3D-bild av penis och säga ”det är viktigt att män har en mental bild av vad som händer i kroppen när penis stimuleras”.  Det ska vara en självklarhet att klitoris (precis som penisen) ska stimuleras, hur den stimuleras och att kvinnor ska få orgasmera (om de vill).

Hollywoodstjärnan Shailene Woodley* uttalar sig under samma vecka i medierna att sexualundervisningen i skolorna borde lära ut hur man onanerar. – Som ung kvinna får du inte lära dig hur du tillfredsställer dig själv, hur en orgasm ska kännas, att du ska känna dig tillfredsställd”, säger Shailene i en intervju i Net a Porter. Hon har alltid drömt om att skriva en bok med titeln ”Det finns inget rätt sätt att onanera på”.

Den amerikanska bloggerskan Jency Richardson gör en intressant reflektion kring detta. ”Shailene vill dra uppmärksamhet till kvinnlig sexualitet som ofta ignoreras. Tjejer får lära sig i sexualundervisningen att sex är något pojkar kommer vilja ha och att tjejer kommer utsättas för påtryckningar att ha sex. Inte ens i min liberala skola kan jag minnas att det talades om att tjejer också kommer vilja ha sex och att killar också kan tänkas freaka ur av tanken. Visst, det är jätteviktigt att bägge parter vill ha sex men att anta att tjejer inte är intresserade av sex är förolämpande. Kvinnlig onani och kvinnlig sexuell njutning är tabu i samhället”.

Någonting fantastiskt håller på och händer i debatten kring kvinnors sexualitet. Äntligen öppnar diskussionen upp för tjejers att ta större plats i den sexuella arenan. Det finns så många lager i denna debatt. Kvinnlig njutning, så tabu, så outtalad. Den gängse (outtalade) bilden är att män står för sexlusten, sexdriften och kvinnor är passiva medfunktionärer. Det definierar en del av maktstrukturen i vårt samhälle. Mannen som den aktiva sexuella varelsen. Kvinnan som den flirtiga, söta som är med på noterna för mannens skull.

Jag instämmer: lär ut onani, hur klitoris fungerar, sexuell njutning och kvinnlig njutning i skolorna. För otänkbart, tabu eller ej – tjejer vill också ha sex. Bra sex.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews