Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148 Warning: Undefined variable $ub in /customers/5/9/3/worldofbliss.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160 Osynkad lust - World Of Bliss

Osynkad lust

Osynkad lust

Något som fascinerar mig mycket är förhållande och vad det är som gör att vissa människor verkar så bra på det. Jag tillhör inte den skaran, och det är väl antagligen därifrån min fascination grundar sig. Eller ja, det finns ju ingen anledning att dissa sig själv i onödan, för visst har väl även jag varit i långa förhållanden, det längsta i 17 år, men det var också där jag märkte att vi ofta var osynkade i vår lust. Det var för det mesta jag som inte hade någon sexlust, och de få gånger som den dök upp blev min partner helt förvirrad och visste inte hur han skulle hantera mig riktigt. Stackare, kan jag faktiskt tycka idag!

För mig minskade lusten drastiskt när jag fick mitt första barn. Inte under graviditeten, utan när barnet väl var fött. Jag kände mig hyfsat osexig där jag satt i soffan med ett ammande barn, ett okammat hår och halvfet efter förlossningen. Barnet slukade upp mig fullständigt och jag lät det ske. I början tänkte jag nog inte på det alls, och när det slutligen gick upp för mig, eller för oss båda, ja då hade det redan gått ganska så långt. Visst, jag blev gravid igen, så helt dött var det inte, men det var mest utav plikt, och inte blev det bättre ju längre tiden gick. ”Det blir bättre när barnen blir stora”, tänkte jag mer än en gång. Jovisst! Nu är barnen stora och vi…ja vi är en siffra i den där skilsmässostatistiken.

Tyvärr tror jag att detta är en vanlig problematik i ett förhållande, att man har olika mycket sexlust. Att man i en relation skulle ha lika stort behov av sex samtidigt känns tämligen orealistiskt, för ofta vill vi ha olika mycket sex, vid olika tidpunkter, på olika sätt, och då handlar det om att man visar en förståelse för varandra, pratar med varandra och kanske till och med ibland ”ställer upp” för sin partner. Jag vill inte tro att det finns någon som aldrig har lust med sex. Jag tror däremot att det finns de som inte vet hur de hittar sig själva och därmed inte heller hittar sin lust. För kan man hitta den om man inte vet vem man själv är och inte vet vad man föredrar och tycker om?

Närhet föder närhet och sex ökar sexlusten! Sexlivet behöver både tid, utrymme och engagemang. Så dra ner på kraven (det är inget fel på en snabbis om det är allt som det finns ork över till just idag), minska på stress och press (det måste inte vara på ett visst sätt för att det ska vara bra) och ge istället lusten utrymme att växa (Vem är du? Vad vill du? Vad vill din partner?).

Idag har jag fått tillbaka min sexlust. Med råge! Men så vet jag också vem jag är, vad jag tycker om och inte tycker om, framförallt vågar jag kommunicera det till min partner. Livet är helt enkelt för kort för att inte ha bra sex!

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top Reviews