Sexleksaker 101

dildo, sexleksak, vibrator, vagina

Dildo, vibrator, massagestav, fjärilsvibrator, bullets och ägg – vad är vad egentligen? Känner du dig pinsamt okunnig inom området eller har du aldrig ens funderat på vad det finns för olika sexleksaker? Tillåt oss att guida dig genom de mest grundläggande arterna i erotikdjungeln.

Vibratorer
Vibratorer är helt enkelt alla apparater med inbyggd vibrationsmotor. De kommer i olika storlekar och former, de har oftast med hjälp av några knapptryckningar olika hastigheter och varierande rörelsemönster. De kan röra sig gyrerande (runt sin axel), ändra rytm i vibrationerna och/eller  stegvis öka intensiteten. Vissa är vattentäta andra är det inte. Det tillverkas främst i plast och silikon.

Bullets
Bullets är vibratorer som är rundade i formen. De ger stimulans på en punkt och kan användas utanpå för att smeka klitoris och sägs ge intensiva orgasmer. Eftersom de är väldigt små är de diskreta och därmed lätta att ta med på resa eller andra äventyr. Bullets kan användas på alla erogena zoner på både honom och henne – så som lår, bröstvårtor, testiklar, klitoris med mera.

Ägg
Ägg är ovala vibraotrer som förs in i slidan (oftast i slidan) för att stimulera g-punkten. Oftast försedda med fjärrkontroll så din partner kan styra din njutning under er nästa middagsbjudning – eller när ni är på tu man hand… Ägg är även till för att träna upp slidmuskulaturen och därmed bland annat ge dig förmågan att få starkare orgasmer.

G-punktsvibrator
Dessa vibratorer är utformade så att en del stimulerar specifikt området kring g-punkten. G-punkts orgasmer sägs vara intensivare än enbart klitorisorgasm.

Rabbit
Så kalladeRabitvibratorer” är en av de populäraste vibratorerna. Det finns många olika variants men det som gäller för alla är att den stimulerar både g-punkten och klitoris samtidigt. Den består av del. Rabbits är i regel också vibrerande med flera hastigheter och pulsprogram. En del är vattensäkra. De kommer i olika material och alla tänkbara former.

Fjärrilsvibrator

Fästs på hennes sköte med band runt låren. Kan bäras obemärkt under kläderna. styrs med trådlös fjärrkontroll. En del av fjärrilen är inne i slidan och stimulerar inuti, magen och antenner stimulerar från utsidan. En orgasm i offentlighet anyone?

Dildo
En dildo är penisformad (för det mesta väldigt penislik) med en ollonformad ände. Dildosar finns både med och utan vibration, som strap-on (sätts fast med ett sele i skrevet som en låtsas penis för kvinnor) och dubbelsidig (med ollon i bägge ändar). Vissa har en g-punkts stimulerande del och vissa har en klitorisstimulerande del, vissa har både och. Dildosar kommer i olika material, ytdesign, former och böjlighet.

Magic Wand
Magic Wand lanserades ursprungligen som en massageapparat för behandling av ömmande muskler. Det tog inte lång tid förrän den även blev en av världens populäraste sexleksaker. Med sin otroligt kraftfulla vibrationer passar den perfekt för att ge användaren orgasm efter orgasm. Det är Magic Wand vi rekommenderar i vår artikel om multipla orgasmer. Dagens Magic Wand är mer anpassad till att passa sexuell njutning än att bara massera ömmande muskler. 

Shoppingsugen? Välkommen in i vår Butik!

 

 

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.